Dagbesteding, werken & leren Walcheren anders

We willen graag dat iedereen kan ‘meedoen op de best passende plek’. Daarom gaan we meer werken met zogenaamde ‘leerlijnen’. Zo kunnen cliënten zich ontwikkelen op dezelfde of naar een volgende trede op de participatieladder. Met de opgedane kennis en vaardigheden kunnen cliënten straks vaker en meer bij een bedrijf of andere organisatie een waardevolle rol vervullen als stagiair, werknemer of vrijwilliger. Mede daarom veranderen we komende tijd de 2 locaties voor dagbesteding, werken & leren (DWL) op Walcheren.

Wanneer gaan we wat doen?

We gaan de komende tijd onze locatie aan de Handelsweg anders inrichten. Ook betrekken we een nieuwe locatie aan de Hermesweg in Vlissingen. We verlaten onze locatie aan de Scheldestraat in Vlissingen omdat dit pand niet past in onze plannen. Hoe de locaties straks gaan heten en hoe ze er van buiten uit gaan zien, dat weten we nu nog niet. Daar gaan we in het najaar samen over nadenken. In de maanden juli en augustus zijn de verhuizingen en aanpassingen gepland, zodat we vanaf 1 september kunnen starten in de vernieuwde en nieuwe locatie.

Werkzaamheden en locaties anders inrichten

Aan de Hermesweg (nieuwe locatie) wordt een keuken gemaakt. Hier gaan we allerlei dingen aanleren over het bereiden van eten, schoonmaak enzovoort. Dit noemen we de leerlijn “Keuken en Voedingsindustrie”. Ook richten we hier een ruimte in waar medewerkers van Gors kunnen werken en vergaderen.

Aan de Handelsweg (nu De Onderneming) komt straks de “Print” van de leerlijn “Dienstverlening en Productie”, nu bekend als Kek Printservice. Daarnaast gaan we meubels en woonaccessoires opknappen en leren werken met de naaimachine. Wat we nu ook al doen in Juust (was gevestigd aan de Scheldestraat). De artikelen die we gaan maken, gaan we op andere plaatsen verkopen. Daarnaast komt er een grote ruimte voor “Educatie”. De activiteit “Beleef ‘t” gaan we vaker aanbieden omdat we merken dat veel mensen hier aan willen deelnemen. Beleef’t richt zich op mensen die meer structuur nodig hebben en waarbij het groepsgerichte element zeer belangrijk is. Denk aan muziek, drama, sport & spel en creatief. Bij de receptie van deze locatie gaan ook cliënten werken. Hier presenteren we in de toekomst ook artikelen die te koop zijn.

Wie gaat waar werken?

Onze trajectcoaches en zorgregisseurs zijn met cliënten(vertegenwoordigers) in gesprek over wie wat graag wil leren en waar hij/zij het beste kan gaan werken. Zoals gezegd vanuit het principe dat iedereen kan ‘meedoen op de best passende plek’, waarbij cliënten dagelijks door actieve begeleiders worden verleid zich te ontwikkelen. Elk mens heeft immers talent en recht op ontplooiing.
Lees hier meer over onze ambitie “Innovatieve dagbesteding en arbeidsreintegratie”.