Leerlingen verkopen artikelen voor het goede doel

Afgelopen week werd in een zwart koffertje geld binnen gebracht bij Gors. Geld dat is opgehaald met de verkoop van producten uit de dagbesteding. In totaal verkochten 150 leerlingen van Het Goese  Lyceum, locatie Oranjeweg, bijna 550 producten op de weekmarkt van 15 mei in Goes. De marktverkoop maakte deel uit van een samenwerkingsverband tussen beide organisaties en was onderdeel van het vak Economie binnen het project ‘Jong Ondernemen’. De maanden daarvoor werkten cliënten hard om alles op tijd af te krijgen op de diverse Gors-dagbestedingslocaties; van Terneuzen tot Zierikzee en van Vlissingen tot Goes.

Werken in de zorg

Voorafgaand aan de markt vond er op het lyceum een aantal presentaties plaats over wat Gors inhoudt, wat een beperking en wat een stoornis precies is en wat de gevolgen er van kunnen zijn. Leerlingen werden enthousiast gemaakt voor het werken in de (gehandicapten)zorg. Dat resulteerde direct in een aantal aanmeldingen voor het doen van vakantiewerk!

Stapje dichterbij duofiets

Met het geld dat is opgehaald wil Gors de aanschaf van een elektrische duofiets financieren, waardoor mensen met een beperking wat vaker kunnen genieten van een fietstochtje door de omgeving.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.