Kinderboerderij De Punt zamelt recordaantal apparaten en vet in

Kinderboerderij De Punt in Zierikzee heeft in 2016 van alle kinderboerderijen in Nederland de meeste afgedankte kleine elektrische apparaten ingezameld voor Wecycle. De kinderboerderij zamelde 3.625 apparaten in. Voor de derde keer op rij is De Punt als beste inzamelaar uitgeroepen van alle 165 deelnemende kinderboerderijen in Nederland. De Punt ontvangt van Wecycle voor haar inzet een extra beloning naast de reguliere sponsorbijdrage. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De Punt doet het op meerdere fronten heel goed. Als klap op de vuurpijl zamelde De Punt van alle Nederlandse kinderboerderijen ook het meest gebruikte vet in; 2960 kg! Met de inzameling van kleding neemt De Punt op de landelijke ranglijst van kinderboerderijen een vijfde plaats in.

Inzameling neemt toe met 17 procent

Het aantal kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2016 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is gestegen naar een record van 42.500. In totaal werken 165 kinderboerderijen samen met Wecycle, die de boerderijen financieel ondersteunt om materialen aan te schaffen. Met een gelijkblijvend aantal partnerboerderijen is de inzameling vorig jaar toegenomen met 17 procent.

Over Wecycle

Wecycle is de enige non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 325 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 80 kringloopbedrijven, 165 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten. “De kinderboerderijen ondersteunen we als maatschappelijke sponsoring,” zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. “Zij staan voor duurzaamheid en hebben een educatieve en sociale functie in de wijk. Het is ook goed om te zien dat jaar op jaar de inzameling van kleine apparaten hier toeneemt. Zo verbinden we de sociale met de circulaire economie op lokaal niveau.”

Over Kinderboerderij De Punt

Kinderboerderij De Punt is onderdeel van de Zeeuwse gehandicaptenzorgorganisatie Gors, op De Punt werken mensen met een beperking. De werkzaamheden bestaan uiteraard uit het verzorgen van de dieren. Ook het terrein, de speeltuin en de knuffelstal worden door cliënten onderhouden. Daarnaast er is gelegenheid tot het houden van kinderfeesten, kraamfeesten, bezoek door scholen en andere educatieve mogelijkheden. De boerderij is zo ingericht, dat de deelnemers nooit onder druk hoeven te werken. In een goede en ontspannen sfeer kan men zoveel mogelijk zichzelf zijn en tot ontplooiing komen. De kinderboerderij ligt op hetzelfde terrein als Kadoshop – Lunchroom De Punt en Brugzicht, aan de rand van Zierikzee. Lees hier meer over De Punt.