Feest! De Opstap bestaat 5 jaar!

De Opstap bestaat 5 jaar. Tijd voor een feestje dus en wel op dinsdag 1 november aanstaande tussen 13.30 en 16.00 uur. Je bent de hele middag welkom bij Randhof in Goes. De Opstap organiseert een gezellige markt, er is een open dag bij Randhof en de Zeeuwse band Woodworks verzorgt een optreden. Kom je ook?

Al vijf jaar biedt De Opstap de mogelijkheid van arbeidsmatige dagbesteding. Dat is een perfect opstapje voor iedereen die graag (weer) aan het werk gaat. Je kunt bij De Opstap praktijkleren en werkervaring opdoen in verschillende beroepen. Begeleider Leone de Haan vertelt dat er dagelijks wel zes tot tien mensen bij De Opstap aan het werk zijn. Jaarlijks stromen zeker drie of vier medewerkers uit naar een reguliere baan. “De Opstap startte vijf jaar geleden bij Randhof, een locatie van Ter Weel. Inmiddels zijn we ook twee dagen per week actief bij Ter Weel Krabbendijke. Helemaal nieuw is de start bij YourSurprise in Zierikzee. Daar bieden we, onder de naam The Launch, sinds kort ook arbeidsmatige dagbesteding.”

Markt én open dag

Op dinsdagmiddag 1 november gonst het van de activiteiten bij Randhof aan de ’s Heer Elsdorpweg in Goes. Het woonzorgcentrum opent dan de deuren, zodat omwonenden en belangbestellenden een kijkje kunnen komen nemen. Er is van alles te doen en te beleven. Natuurlijk zetten de medewerkers van De Opstap daarvoor hun beste beentje voor. Gelijktijdig organiseert De Opstap een gezellige markt met kraampjes van onder andere Gors, Stadsboerderij Kom us Kieke uit Goes en het Auris College. Met deze school wordt nauw samengewerkt als het gaat om praktijkleren. “We hopen op deze middag meer bekendheid te krijgen, zowel onder onze collega’s, cliënten, ouders/verzorgers en andere betrokken partijen en organisaties”, aldus Leone. “We bieden met De Opstap uiteenlopende groepen mensen de kans om stap voor stap toe te werken naar een reguliere plek op de arbeidsmarkt.”

Optreden Woodworks

Wie van akoestische muziek houdt, plant zijn of haar bezoek het beste tussen 15.00 en 16.00 uur ‘s middags. Dan verzorgt de Zeeuwse band Woodworks een optreden. “Kom gewoon eens kijken, maak een praatje met één van de medewerkers of de begeleiders en ontdek wat wij bij De Opstap kunnen betekenen. En vergeet zeker niet om mee te doen met envelop trekken. Wie weet ga je ook nog met een leuke prijs naar huis.”