Feestelijke start samenwerking Ter Weel in Randhof

Op woensdag 16 mei 2018, van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur was op en rond het Marktplein in Randhof (Goes) een feestelijk evenement om de samenwerking met Ter Weel te bekrachtigen. Cliënten die door Gors worden ondersteund, werken in dit ouderencentrum bij o.a. de receptie, restaurant en technische dienst. De samenwerking biedt voordelen op meerdere fronten; de talenten van cliënten worden volop benut en er is meer aandacht voor de ouderen.

Het was een leuke open middag in ongedwongen sfeer waar niet alleen de samenwerking centraal stond maar en ook de ontmoeting. Na het tekenen van de intentieovereenkomst door de bestuurders, werd de nieuw ingerichte tuin van Randhof heropend. En dat de medewerkers (cliënten) van Gors ook over muzikale talenten bezitten, bewezen ze verderop in de middag. Ze hebben een band geformeerd en speelden voor alle aanwezigen een paar nummers van o.a de Zeeuwse bands Bløf en Racoon.

Dynamiek en contact

Na ontvangst kon je een bezoek brengen aan één van de vele marktkramen van bijvoorbeeld Kom us Kieke, De Smulkamer, De Kaai, dagbesteding Gors (met introductie Pak het aan team door Stefan Franke) en Ter Weel actief. Ook kon je meedoen aan de Zumba workshop. Mourijn van ’t Hof (Ter Weel) verzorgde de presentatie en stelde allereerst de vragen aan medewerker (cliënt) Matthijs Mol. Hij vertelt: ”12 collega’s werken hier op verschillende plaatsen en dagen. Het is mooi dat je contact met bewoners hebt, dan maak ik graag ik praatje”. Ook Rudi Westdorp (Teamleider Gastvrijheid bij Ter Weel) benadrukte die mooie interactie bewoners en medewerkers: “Er is nu veel meer dynamiek hier. Zomaar een van de vele voorbeelden: cliënten komen nu vragen aan medewerkers van Gors om te biljarten, sjoelen, schaken of zomaar een kopje koffie te drinken. Dit is zo mooi om te zien, dit geeft aan dat we het stukje extra aandacht  verder kunnen uitbouwen. Er ontstaan heel veel mooie dingen.”

Talenten benutten

Bestuurder CobY Traas (Ter Weel) gaf aan; “We willen graag dat iedereen onderdeel uitmaakt van de samenleving. Intern hebben we nagedacht waar dat het beste kon. Spontaan zeiden we tegen elkaar; als het ergens kan dan is het hier!” Ook Karin Smit (Gors) is enorm blij met de samenwerking. “We willen dat iedereen onderdeel is van de maatschappij. Soms werkten mensen op dagbesteding of zaten ze zelfs thuis. Nu komen zij meer tot bloei en zijn ze volwaardig medewerker hier, we twijfelen ook steeds vaker of we ze nu cliënt moeten blijven noemen of gewoon ‘medewerker”. Karin ziet een mooie toekomst voor zich: “Dit soort samenwerkingsprojecten willen we graag nog meer starten, we roepen iedereen op om ook meer talenten te benutten!” De beide bestuurders waren unaniem over de meerwaarde. Coby: “mensen die hier wonen vinden het heel fijn! Naast mantelzorgers en vrijwilligers dragen deze nieuwe medewerkers bij aan de kwaliteit van leven van de bewoners.”

Werkzaamheden en begeleiding

Medewerkers met talent zijn binnen woonzorgcentrum Randhof aan het werk binnen verschillende disciplines zoals bij Maaltijd Thuis, restaurant, tuinonderhoud, technische dienst, activiteiten met ouderen en ondersteunende administratieve werkzaamheden. Bijna alle disciplines zijn ingevuld. Dagelijks is begeleiding vanuit Gors aanwezig, meestal is dat René den Boer.

Lees meer over Randhof bij Locaties & projecten