Burgemeester onthult nieuwe naam De Punt  

Op woensdag 3 april tijdens het open huis werd de nieuwe naam van de Stadsboerderij de Punt bekend gemaakt door Burgemeester Rabelink. Hij onthulde een nieuw bord en vlag die allebei met gejuich werden ontvangen.

Rabelink: “Als ik hier kom zie ik altijd stralende en lachende gezichten en die doen mij goed. Ontmoeten zal hier centraal staan, het is niet alleen groen dat verbindt, ook mensen en zelfs dieren. Ik zal hier veel komen met kleinkinderen en ik hoop met mij vele anderen.”

 

Rondleidingen

Iedereen was vanaf 10.00 uur welkom om een bezoek te brengen aan de Stadsboerderij aan de Scheldestraat 3 in Zierikzee. Na inloop met koffie en iets lekkers uit eigen bakkerij, waren er rondleidingen langs de reeds gerealiseerde onderdelen van het plan. Ook kon men kennis maken met de nog te realiseren ideeën. Het NME-centrum had de deur open staan van het nieuwe uitleenpunt. De tuingroep van Gors en kinderen van de Vereniging KB de Punt gingen aan de slag met het timmeren van vogelhuisjes.

Over het project Groen Verbindt

Het project om Kinderboerderij de Punt om te vormen tot een Stadsboerderij heet ‘Groen Verbindt’. De Stadsboerderij wordt een groene ontmoetingsplek, waar je van natuur kunt genieten, spelen, werken, ervaringen uitwisselen en leren. Gors, Stadsboerderij de Punt, Stichting Natuur- en Milieu educatie Schouwen-Duiveland (NME), Stichting Hart van Poort Ambacht, Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) en Zeeuwland werken, met steun van de gemeente, in dit project samen om de stadsboerderij te realiseren. Het project wordt verder ondersteund door Europa en de provincie Zeeland.