Vogelnestschommel-De Hoogte in Goes, schenking door fonds J. Weil

Stichting Fonds J. Weil sponsort rustgevende vogelnestschommel

De nieuwe vogelnestschommel voor locatie De Hoogte in Goes is een schot in roos. De cliënten, en de begeleiders, zijn erg blij met deze gift van Stichting Fonds J. Weil. Volgens coördinerend begeleider Suzanne Lindhout is de schommel populair onder de cliënten. Bart bijvoorbeeld is erg enthousiast. Bijna dagelijks kruipt hij even op de schommel. Dat helpt om tot rust te komen.

Suzanne vertelt dat de tuin van De Hoogte best nog wat aandacht verdient. Het liefst zouden ze deze helemaal opknappen. De vogelnestschommel is om die reden een erg welkome gift. “We gaan vaak wandelen met de cliënten en stoppen regelmatig bij een speeltuin. Het valt op dat veel cliënten dan naar de schommels trekken. Logisch als je weet dat schommelen rustgevend werkt. De zachte cadans van heen en weer gaan, kan helpen om angst en stress te verminderen.”

Ideaal voor groot en klein

De nieuwe vogelnestschommel van De Hoogte is lekker ruim. Zo ruim, dat je er zelfs in kunt liggen. Iets wat Bart graag doet. Hij is meestal ’s ochtends en ’s avonds op de schommel te vinden. Suzanne vertelt dat het soms zo druk is bij de schommel, dat ze afspraken maken over wie wanneer en hoe lang mag schommelen. “Dat is geen probleem natuurlijk. We zijn maar wat blij met dit speeltoestel in onze tuin. Het is echt een geweldige aanvulling op het aanbod voor de cliënten.”

Stichting Fonds J. Weil

Daarmee sluit de schommel goed aan bij het doel van de stichting, namelijk grotere projecten van Gors steunen om zo de verzorging en omstandigheden van mensen met een beperking te stimuleren (speciaal het leef- en woonmilieu). Op die manier wil de stichting cliënten optimale kansen bieden bij wonen, dagbesteding, werken en leren. Lees meer.