Sloe centrale sponsort renovatie tuin Activiteitencentrum Oosterschelde

Bij het Activiteitencentrum Oosterschelde in Goes is een prachtige nieuwe tuin met wandelpad aangelegd. Dit is gesponsord door Sloe centrale in Vlissingen. Op woensdagmiddag 9 maart werd de ingebruikname van de nieuwe aanwinst feestelijk gevierd door cliënten, medewerkers en vertegenwoordigers van Sloe centrale. Met een taartje, koffie, de bekendmaking van de naam en beweegactiviteiten. De tuin biedt cliënten meer dan voorheen de gelegenheid veilig te sporten en wandelen.

Wandelen voor het goede doel

De sponsoring kwam tot stand tijdens een andere beweegactiviteit. Nancy Lindenbergh, werkzaam als bewegingsagoog bij Gors vertelt hierover: “Een vriendin werkt bij de Sloe centrale waar ze tijdens de coronapandemie met een interne wandelcompetitie begonnen, omdat bewegen en teamspirit belangrijk is. Het team dat als eerste, tweede en derde met behulp van een wandelapp de afgesproken ‘finish’ bereikte, wonnen elk een geldprijs voor een goed doel. Het team van mijn vriendin werd tweede en besloot dit te schenken aan een wandelpad en beweegtuin voor ons!”

Nancy vervolgt: “Helaas waren de kosten hiervoor te hoog en heb ik de donatie mogen besteden aan smartclips. Dit zijn interactieve lampjes waar je veel cognitieve en conditionele en reactieoefeningen mee kunt doen.” Die smartclips zijn al in 2021 aangeschaft, waarmee al volop enthousiast aan de slag is gegaan. Met de reactielampjes worden reactiesnelheid, concentratie, geheugen en dubbeltaken geoefend. Ook kunnen er conditieoefeningen mee worden gedaan.

Alsnog die veelzijdige tuin

Toch knaagde het bij Nancy en de rest van haar team dat de tuin niet door kon gaan. Vooral voor de mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of lichamelijke beperking die hier dagelijks komen voor (groeps)behandeling en activiteiten. Haar vriendin tipte haar over de commissie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij de Sloe centrale. Nancy: “Daar heb ik een aanvraag gedaan en die is goedgekeurd!”.

Nancy, haar collega’s en zeker ook cliënten en hun verwanten zijn heel blij met de nieuwe aanwinsten. Die bieden nog meer mogelijkheden voor bewegingsactiviteiten. Nancy hierover: “Het is niet zomaar een tuin geworden. Het geheel is door een professioneel hoveniersbedrijf aangelegd, het was een flinke renovatie. Nu hebben we een mooie, opgeruimde buitenruimte met een veilig wandel- en belevingspad. Daarbij is ook een veldje waar we diverse sportspelen kunnen doen en waar natuurlijk met de smartclips wordt geoefend. Daarnaast kunnen we er jeu de boules spelen.”

De MVO van de Sloe centrale sponsort graag lokale initiatieven en projecten die de levenskwaliteit binnen Zeeland helpen vergroten. Corina Xozakos, HR/Com officer en lid van de MVO: “We weten dat we als bedrijf impact hebben op de omgeving, en willen graag ook iets terugdoen voor die omgeving. Dit is een goed voorbeeld waarmee we onze betrokkenheid kunnen tonen met mensen die dat hard nodig hebben.”

Activiteitencentrum Oosterschelde bedankt Sloe centrale voor haar bijdragen!