Duurzaamheid; iedereen doet mee

Milieu, duurzaamheid en verantwoord omgaan met energie zijn heel belangrijk in onze woonomgeving. Ook de Nederlandse zorgsector sloeg de handen ineen om verder te vergroenen. Bij alles wat we in de zorg doen, denken we beter na. Binnen Gors ontwikkelen we een aantal goede initiatieven op kleine en grote schaal.

‘Gaat Gors Groen?’

Eén van die initiatieven is deelname aan de recent gelanceerde Energiecampagne 2022. En de tips die collega’s continue delen op ons sociale intranet. Op een speciale pagina met de toepasselijke naam ‘Gaat Gors Groen?’. Ook kennen we sinds kort een ‘Taakteam Duurzaamheid’. Met een groep medewerkers denken we in dat team o.a. na over hoe we cliënten en medewerkers betrekken bij dit thema. Over bijvoorbeeld hoe we op locaties energieverbruik omlaag kunnen brengen. En dat is nog niet alles. Met de Ondernemingsraad spraken we af dat er in 2023 een Gors-visie op duurzaamheid komt. En al onze panden zijn bekeken door een externe specialist. Om te beoordelen wat er moet gebeuren in onderhoud en verduurzaming. Uiteraard worden bij nieuwbouw duurzame oplossingen toegepast, zoals zonnepanelen.

Kleine stappen zijn ook stappen

We beginnen ‘dicht bij huis’ met een beter milieu. Met kleine stapjes. Want kleine stappen zijn ook stappen. Onze ambitie is dat iedereen enthousiast wordt om milieu en leefomgeving te verbeteren. Want dat is goed voor jezelf, voor cliënten en voor de wereld. Zo werden spontaan ideeën op ons intranet uitgewisseld door medewerkers. Een collega schreef “Hoeveel lijstjes en notities maak ik wel niet op een dag en dat vaak op papier. Super zonde want nadien gooi ik die gewoon bij het oud papier!” De oplossing bleek simpel en super handig: een uitwisbaar notitieboekje. En wat dacht je van een oproep om samen met een zak en een prikker naar buiten te gaan om afval op te ruimen. Lekker in de gezonde buitenlucht. En het levert ook nog eens waardering op: “Je ontvangt vaak een duim of een compliment van een lieve voorbijganger/buurtbewoner.”

Meer weten?

Als in 2023 onze visie op duurzaamheid gereed is, delen we daarover meer informatie via onze kanalen. Ook kun je contact opnemen met Frida van Daalen, Facilitair Coördinator via facilitair@gors.nl