Lekker: 6 smaken boterkoek als attentie in de brievenbus!

Bij De Smulkamer in de Lange Vorststraat in Goes weten ze wel wat lekkers is. Daarom weten zoetekauwen en lekkerbekken deze tearoom zo makkelijk te vinden. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wie goed rondkijkt, ziet vooral veel medewerkers met een glimlach van oor tot oor.

Begeleider Amber Verhage vertelt dat De Smulkamer meer is dan zomaar een tearoom. “Dit is een locatie van Gors, waar we cliënten van Gors en elders zinvolle dagbesteding bieden. Dat doen we op twee manieren, namelijk in de tearoom en in de bakkerij achter de tearoom. Alles wat we in De Smulkamer serveren, wordt dus dagelijks vers door ons gebakken. Dagbesteding op deze manier is erg waardevol voor onze medewerkers. Hierdoor maken ze op een volwaardige manier deel uit van onze maatschappij.”

Drukbezochte tearoom

De tearoom wordt vrijwel dagelijks drukbezocht. Hoe kan het ook anders met zoveel lekkers en zulke enthousiaste medewerkers? “Voor bij de koffie of thee hebben we onder andere gebak, boterkoek en gevarieerde plankjes met lekkernijen. Daarnaast serveren we high tea en hebben we een kleine lunchkaart. Heeft het je gesmaakt en wil je iets meenemen naar huis , dan kan dat natuurlijk. We merken dat vooral onze appeltaart, MonChoutaart en de roomboterkoekjes van de Zeeuwse Leuntje en Marien erg in de smaak vallen.”

Professionele bakkerij

In de bakkerij gaat het er al even professioneel aan toe. Hier wordt dagelijks volop gemengd, gekneed, gebakken en ja natuurlijk, ook weleens geproefd. “Tijdens de coronapandemie was de tearoom dicht. We hebben toen nieuwe verkooppunten gezocht, én gevonden. Dat betekent dat je onze koek en gebak ook kunt tegenkomen bij regionale restaurants, in de supermarkt en bij verschillende boerderijwinkels.”

Boterkoekpost op bestelling

Ook de boterkoekpost is een groot succes. Vrijwel dagelijks gaan er pakjes boterkoek op de post. Die worden besteld via de website van de Smulkamer. “We verpakken in ieder pakje zes verschillende soorten boterkoek, zoals naturel, pistache en stroopwafel. Eventueel kan er een kaartje bij gedaan worden. We streven ernaar de boterkoek nog dezelfde dag te versturen. Altijd vers, natuurlijk! We hebben al van verschillende mensen te horen gekregen hoe zeer zo’n brievenbuspakketje wordt gewaardeerd. Logisch, het is een super lekkere attentie en het is natuurlijk erg leuk om te merken dat iemand op deze manier aan je denkt.”

Bron: Goesemorgen van 30 november 2022