Extra handen: 22 ‘coronabaners’ aan de slag

Vanaf 1 april gaan 22 nieuwe medewerkers bij ons aan de slag als Ondersteuner Zorgmedewerker. Met deze nieuwe coronabaan wordt de zorg ontlast. Er is nu meer ruimte om cliënten de juiste aandacht te bieden en begeleiders te ontlasten. Gors heeft deze baan ontwikkeld met behulp van een subsidie van het ministerie van VWS en heeft hierbij ook gebruik gemaakt van het regionaal punt ‘extra handen voor de zorg’.

De nieuwe coronabaan is tot stand gekomen door een nieuwe aanvullende ‘corona-subsidie’. Deze is bij Gors ingezet om enerzijds de werkdruk op locaties te verlichten en anderzijds mensen kennis te laten maken met de zorgsector. Dat geeft natuurlijk mooie kansen om weer wat meer op adem te komen en te investeren in leuke momenten voor cliënten.

Meer ademruimte voor cliënten en begeleiders

Jobcoaches René den Boer en Sanne Heins zijn betrokken bij het werven en plaatsen van kandidaten binnen Gors. Ze zijn zeer enthousiast over de coronabanen. Bij de werving is er ook ruimte gemaakt voor kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze nieuwe baan is voor hen een eerste of vervolgstap naar betaald werk. “Er is nu iets meer ademruimte voor cliënten en begeleiders. Dat is iets wat wij onze collega’s ontzettend gunnen.”

Kans om de zorgsector te verkennen

Met de nieuwe coronabaan kunnen de kandidaten de zorgsector 3 tot 5 maanden verkennen. Daarbij kunnen ze ook kosteloos deelnemen aan de Nationale Zorgklas, waar deelnemers een module van een Mbo-opleiding behalen. De coronabaan is in een kleine twee weken ontwikkeld. Daarnaast is Gors ook positief verrast door het enthousiasme en de bevlogenheid van de sollicitanten, die op deze baan reageerden.