Gezondheid, vitaliteit en energie staan hoog op onze agenda

Vandaag (7 april) is het Wereldgezondheidsdag. Bij Gors staan vitaliteit, gezondheid en energie hoog op de agenda. In 2020 hebben wij het Gezond… Gors portal geïntroduceerd. Dit handige portal is hét startpunt voor betrouwbare informatie over een gezonde leefstijl. Onze medewerkers kunnen zich voor het portal aanmelden en ontvangen regelmatig berichten en tips om gezond en vitaal te blijven. Gezond… Gors is een online platform van FitzMe.

Tips om te bewegen, gezond te eten en beter te ontspannen

Het platform ondersteunt medewerkers op verschillende manieren. Zo treffen ze er bijvoorbeeld informatie over hoe ze meer veerkracht krijgen of de werkdruk kunnen verlagen. Iets dat in deze tijd natuurlijk zeer toepasselijk is. Verder vinden ze er tips om gezond in beweging te komen, gezonder te gaan eten en beter te ontspannen.

Drie gratis coachingsgesprekken

Naast alle handige tips, hebben medewerkers de mogelijkheid om gratis coachingsgesprekken te volgen en te fitnessen met korting. Ook kunnen ze via het platform een gratis financiële scan laten uitvoeren. Verder vinden ze er informatie over zaken als fysieke belasting, omgaan met agressie en nog veel meer.

Even een moment voor mezelf

Medewerkers Margreet Peeters en Ilona Klippel hebben via Gezond… Gors coachingsgesprekken gehad met coach Jacqueline Risseeuw. Jacqueline ziet mensen binnenkomen met vragen over balans werk/privé, met stressgerelateerde vragen, maar ook vragen van mensen met een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. De medewerkers kunnen in totaal 3 coachingsgesprekken volgen. Margreet: “Het heeft me enorm geholpen, omdat ik er nu meer inzicht in heb in hoe ik in elkaar zit. Door de gesprekken heb ik tools gekregen om te checken waar ik sta en of ik in oude valkuilen val. Daar kom ik nu veel sneller uit, dus ik kan veel sneller weer herstellen.” Ilona: “Ik heb de neiging om nog harder te gaan rennen als ik het druk heb en ik merk dat ik dat nu eerder voel. Het was altijd leuk om naar het gesprek te gaan met Jacqueline, omdat het even een moment voor mezelf was.“

Werk met plezier uitvoeren

Om lekker te werken, is vitaliteit van essentieel belang. Vitaal zijn is veel meer dan alleen gezond eten en bewegen. Het gaat er ook om dat mensen hun werk met plezier kunnen uitvoeren en gemotiveerd zijn. Hier zijn de werkgever en werknemer beide verantwoordelijk voor. Wij zijn als werkgever verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkplek, onze medewerkers kunnen zorgen voor een gezonde leefstijl. Met het platform Gezond… Gors leveren we hier een bijdrage aan.