Wereldtitel voor para-roeier én Gors-collega Corné de Koning

Goud voor para-roeier en Gors-medewerker Corné De koning!

Corné de Koning en Annika van der Meer hebben Nederland de eerste gouden medaille behaald op de WK Roeien in het Amerikaanse Sarasota. De wereldtitel voor Corné en Annika is het eerste Nederlandse para-roeigoud in de geschiedenis.
Van het begin tot het einde lag het team in de finale aan kop. In de 2.000 meter lange race maakten Corné en Annika een ruime voorsprong op de rest van de deelnemers. Corné de Koning verteld: “In de laatste 250 meter kom je langs de tribunes, je hoort het publiek en dat geeft enorm veel energie. Dat was echt het moment waar ik intens van heb genoten.”

De ontlading was bij de twee winnaars erg groot. “Vooraf waren we best zenuwachtig”, zegt Annika van der Meer. “We waren favoriet en we wisten dat als we niet winnen, hebben we echt iets uit te leggen. Voor de start lig je dan een paar minuten te wachten, dat vond ik ontzettend spannend. Maar zodra het startschot dan klinkt, is dat gevoel ook weg.”

Corné de Koning vertelt hier nog bij: “Vanaf de eerste haal zaten we er goed in. En dat bleef zo. Het is fantastisch om onze beste race van het jaar in de belangrijkste wedstrijd neer te zetten. De ontlading na de finish was enorm; we hadden het geflikt! Echt een waanzinnig gevoel.”

Foto: Merijn Soeters
Bron: PZC, TeamNL