Unieke modeshow bij viering 1 jaar Ruilwinkel Zierikzee

Op 6 oktober bestond de Ruilwinkel Zierikzee 1 jaar. Dit werd gevierd op maandagmiddag 9 oktober. Iedereen was van harte welkom om het succes van dit mooie project mee te vieren. De belangstelling was groot. Genodigden, (vaste) klanten, sponsoren en vele anderen bezochten de winkel die overladen werd met felicitaties, donaties, bloemen en natuurlijk gebruikte spullen. Ruilwinkel Zierikzee is een samenwerking waar in korte tijd iets moois is ontstaan in de samenleving en waar iedereen trots op mag zijn!

Verbinding
Na de opening volgde een toespraak door Cees van den Bos, wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland. Hij benoemde het mooie, duurzame karakter van de Ruilwinkel. Daarnaast was hij lovend over de vele verbindingen die gelegd worden tussen bezoekers, betrokkenen, andere organisaties en lokale ondernemers.

Samenwerking
Greet Timmerman, unitmanager bij Gors, vertelde onder andere over het ontstaan van de Ruilwinkel en de samenwerking die er vanaf het begin is met onder andere Brugzicht/De Punt. Daar leveren mensen soms op afstand een bijdrage aan bijvoorbeeld de catering in de winkel of de groenvoorziening. Regiomanager Esther van den Brink (Gors) sprak haar waardering uit naar de coördinatoren vanuit de beide organisaties, die met dit initiatief ook andere gemeentes elders in Nederland weten te inspireren! Jopie Koens (SMWO) legde de nadruk op de fantastische Ruiltuin die mede dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers tot stand is gekomen. Op een mooie voorjaarsdag is er veel werk verzet en het door onkruid overwoekerde schoolpleintje omgetoverd tot een prachtige tuin!

Unieke modeshow en krant
Uiteraard werden bloemen uitgedeeld en alle medewerkers, vrijwilligers en cliënten werden bedankt voor hun inzet. Onder het genot van een hapje en drankje werden de bezoekers vervolgens verrast met een unieke modeshow. Medewerkers, cliënten en vrijwilligers presenteerden de meest uiteenlopende outfits aan het publiek. Van prachtige avondjurk tot trainingsjas en van maatpak tot een klassieke witte bruidsjurk! Vrijwilliger en vormgever Bert van der Meeren, betrokken bij de Ruilwinkel vanaf het eerste uur, had voor de gelegenheid een mooie Ruilkrant gemaakt. Iedereen kreeg een exemplaar van deze speciale editie met daarin achtergronden, ervaringen en verhalen over het afgelopen jaar. Iedereen die dat wilde, kon vervolgens een rondleiding krijgen door Ruilwinkel en de Ruiltuin. Daarna werd de feestelijke middag afgesloten. Op naar een volgende jubileumviering!