De Punt zamelt meeste apparaten in voor Wecycle

Kinderboerderij De Punt in Zierikzee heeft in 2017 van alle kinderboerderijen in Nederland de meeste afgedankte kleine elektrische apparaten ingezameld voor Wecycle. De boerderij zamelde maar liefst 4.175  apparaten in. De Punt ontvangt van Wecycle voor haar inzet een extra beloning. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Wecycle steunt de kinderboerderijen in Nederland voor inzamelen kleine elektrische apparaten. Elke kinderboerderij kan inzamelpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als maatschappelijke sponsoring ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks €250,-. Dit bedrag kunnen de boerderijen besteden aan materialen voor de kinderboerderij. De Punt uit Zierikzee ontvangt een extra beloning van €250,- omdat zij de meeste apparaten heeft ingezameld.

Record
Het totaal aantal afgedankte kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2017 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is met 18 procent gestegen naar een record van 50.000. Er werken 170 kinderboerderijen samen met Wecycle, die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen financieel ondersteunt.

Nog meer records
Ook met vet/olie inzamelen is Kinderboerderij De Punt wederom de beste van de deelnemende kinderboerderijen van Nederland. Daarmee zijn zij de vetste kinderboerderij van 2017 zijn geworden! Met kleding inzamelen staan ze op de 4e plaats.

Over Kinderboerderij De Punt
Bij De Punt werken mensen met een beperking. De werkzaamheden bestaan uiteraard uit het verzorgen van de dieren. Ook het terrein, de speeltuin en de knuffelstal worden door cliënten onderhouden. Daarnaast worden diverse activiteiten georganiseerd zoals kinderfeesten, kraamfeesten, bezoek door scholen en andere educatieve mogelijkheden. De boerderij is zo ingericht, dat de deelnemers nooit onder druk hoeven te werken. In een goede en ontspannen sfeer kan men zoveel mogelijk zichzelf zijn en tot ontplooiing komen. De kinderboerderij ligt op hetzelfde terrein als Kadoshop – Lunchroom De Punt en Brugzicht, aan de rand van Zierikzee. Lees meer.