Doelgroepgericht wonen bij de Beethovenlaan en de Populierenstraat in Goes

De afgelopen jaren hebben we veel gesproken over de ambitie om de zorg aan oudere cliënten anders te organiseren. Dat gaan we nu doen op woonlocatie Populierenstraat in Goes. Op dezelfde locatie gaan de groepen voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) nauwer samenwerken. De woonlocatie Beethovenlaan in Goes richten we juist in voor mensen met een lichamelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Door deze meer doelgroepgerichte aanpak gaan een aantal zaken veranderen voor sommige cliënten, hun netwerk en medewerkers.

Toekomst- en levensbestendig

We hebben een plan gemaakt om toekomstbestendige, financieel haalbare en vooral kwalitatief goede zorg te blijven bieden op genoemde locaties. En levensbestendig, zodat oudere cliënten niet meer hoeven te verhuizen naar andere organisaties/locaties zoals een verpleeghuis. De meeste mensen vinden het immers prettig om op latere leeftijd niet meer te hoeven verhuizen. Om dit allemaal te bereiken gaan doelgroepen zoveel mogelijk bij elkaar wonen (clusters). Verschillende betrokken cliënten en collega’s hebben meegedacht over de impact en uitvoering van dit plan.

Nieuwe situatie vanaf medio 2024

In deze afbeelding zie je de nieuwe verdeling doelgroepen van beide woonlocaties:

Een aantal werkgroepen zijn al enige tijd druk om alle veranderingen voor te bereiden. Natuurlijk zo zorgvuldig mogelijk en zoveel mogelijk in samenspraak met de verschillende betrokkenen. Soms kunnen individuele afspraken nog anders zijn. De verhuizingen gaan plaatsvinden medio juni 2024.

Kom je ons helpen?

We houden interne gesprekken met medewerkers voor het vormen van nieuwe teams. Ook verwachten we vacatures voor deze vernieuwde locaties. Interesse? Volg onze socials en houd werkenbijgors.nl in de gaten. Of meld je op die website aan voor onze Job alert!

Voor de verhuizingen en allerlei andere werkzaamheden kunnen we wel wat hulp gebruiken! Wil jij je vrijwillig inzetten voor een ander? Laat het ons weten via vrijwilliger@gors.nl.

Meer weten?

Mocht je vragen hebben over deze ontwikkelingen en uitvoering van de plannen? Neem dan contact op met Ilona Klippel, projectleider, via IKlippel@gors.nl.
Heb jij of ken je iemand met een zorgvraag die past in één van genoemde locaties? Bijvoorbeeld iemand met EMB, niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of senior met een beperking? Neem contact op met één van onze zorgadviseurs via clientenbureau@gors.nl of (0113) 273 333.