Vrolijke sfeer bij 1e vaccinatie cliënten boven Westerschelde

Op woensdagochtend 17 februari 2021 werd in de regio boven de Westerschelde bij onze locatie De Cirkel te Goes de eerste cliënt gevaccineerd met het coronavaccin van Moderna. Onder toeziend oog van bestuurder Karin Smit stapte de eerste cliënt vrolijk naar buiten met haar ‘bewijs’. Een belangrijke stap voorwaarts richting het normale leven. Een week eerder was al gestart met prikken in onze locatie De Cavalier in Terneuzen, waar de cliënten onder een andere huisartsencoöperatie vallen.

Verschillende cliënten stonden in de rij; elk met hun eigen emotie. Wat opviel was dat ieder het op zijn/haar eigen wijze beleefde: zenuwachtig, energiek, blij, etc. Na de prik kwam iedereen opgelucht de deur uit met een ‘big smile’. Teamcoach van Gors Nienke van Houwelingen was erbij en vertelt: “Dit was mede te danken aan de ervaren begeleiders en huisartsen die goed aanvoelden welke benadering elke individuele cliënt op dat moment nodig had en daarop inspeelde. Dat was hartverwarmend. Complimenten voor iedereen!”

Maatregelen blijven

Na de prik verlieten sommige cliënten het pand richting hun eigene woonlocatie om de hoek. Een locatie waar ze – net zoals de rest van de samenleving – voorlopig de bekende maatregelen blijven hanteren zoals hygiënevoorschriften, mondkapjes en 1,5 meter afstand. Voor sommigen vanwege hun beperking moeilijk te begrijpen en in de praktijk heel lastig omdat in de begeleiding nabijheid vaak zo essentieel is.

Mobiele prikteams

Het vaccineren gaat bij deze groep op locatie. In afstemming met De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie komen mobiele teams die bestaan uit 1 arts, 2 prikkers, 1 chauffeur. Uiteraard volgens een strakke planning. Geen gang naar de prikstraten van GGD – maar veelal ‘gewoon’ bij de cliënten thuis, in de vertrouwde omgeving. We regelen dan in de locatie een goede prikruimte met wachtruimte. In de meeste gevallen worden Gors-cliënten op een Gors-locatie geprikt. Ook cliënten van andere zorgaanbieders verwelkomen we op onze locaties.

In 1 week iedereen 1e prik

Op 17 februari zijn we dus gestart en volgens planning heeft woensdag 24 februari iedere cliënt bij Gors (die dat wil) de eerste van de twee vaccinaties gekregen. Het gaat alleen om cliënten die bij Gors verblijven (woonbegeleiding krijgen) met een eigen huisarts en een WLZ indicatie. Wanneer de tweede prik plaatsvindt is nog niet overal bekend, als we meer weten melden we dat hier. Andere cliënten zoals die thuisbegeleiding krijgen, zullen helaas nog even geduld moeten hebben.

Lees meer over onze maatregelen vanwege het coronavirus.