Ruilwinkel Zierikzee bestaat 5 jaar

De Ruilwinkel in Zierikzee bestaat 6 oktober 5 jaar. Dit wordt gevierd met een feestweek vol verschillende acties, traktaties en spelletjes voor jong en oud van 4 t/m 9 oktober. Zo hangen er bijvoorbeeld jeugdfoto’s in de Ruilwinkel van de vrijwilligers. Klanten kunnen raden wie er op de foto’s staan. De hoofdprijs is een minuut gratis winkelen in de Ruilwinkel.

De Ruilwinkel is niet alleen bedoeld om spullen in te leveren en te ruilen, maar het is ook een sociale ontmoetingsplek. Dat maakt de Ruilwinkel een bijzondere plek die inmiddels niet meer is weg te denken. “Op 6 oktober 2016 openden wij onze deuren, en ruim 2800 mensen vanuit heel Schouwen-Duiveland hebben al een ruilpas. Er is een trouw team van ruim 45 vrijwilligers dat zich met veel enthousiasme inzet”, vertelt coördinator Petra Ruitenbeek van SMWO.

Buurtbewoners kunnen in de Ruilwinkel terecht om anderen te ontmoeten, werkervaring op te doen of een betekenisvolle vrijetijdsbesteding te hebben. Het is een plek waar veel verschillende mensen zich erg thuis voelen: jong, oud, man, vrouw, arm, rijk, lokale inwoners en immigranten, ze werken er allemaal samen en hebben eigen taken op basis van hun talenten.

“Voor de feestweek heeft onze huisstylist Bert van der Meeren een prachtig logo gemaakt en een speciale editie van de Ruilpost met mooie foto’s en artikelen. Voor alle kinderen is er een leuke kleurplaat. Maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag zijn er leuke acties voor de klanten (op=op). We sluiten de feestweek af op ruilzaterdag 9 oktober. De feestelijke acties en openingstijden in de feestweek kunt u lezen op de informatieborden in de Ruilwinkel en op de facebookpagina van Ruilwinkel Zierikzee. Woensdag 6 oktober zijn we gesloten en vieren we in kleine kring een feestje voor genodigden”, vertelt coördinator Dicky de Kool van Gors.