Prokkelstage bij Gors en Zeelandia

Het is van maandag 12 t/m zaterdag 17 juni 2017 Prokkelweek. Dit is de tiende keer dat dit wordt georganiseerd en donderdag 15 juni is dan ook uitgeroepen tot Nationale Prokkelstagedag. Een prokkelstage is een stage voor iemand met een beperking. Een dag kan hij of zij meewerken bij een bedrijf of organisatie. Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting, het is een ontmoeting tussen iemand met een beperking en iemand zonder een beperking.

Koekjes te koop

Gors, SMWO, Zeelandia Zierikzee, LFB, de Beatrixschool Zierikzee en de Eben Haëzerschool Kapelle werken samen bij het organiseren van de diverse dagstages. Astrid is werkzaam bij locatie de Punt in Zierikzee en gaat met haar prokkelstage aan de slag bij bakkerij Zeelandia Zierikzee. Haar zelfgemaakte koekjes kun je vanaf 13 juni proeven en kopen bij Kadoshop en Lunchroom de Punt in Zierikzee en bij Kadoshop en Lunchroom Nummer 9 in Goes.

Op maandag 10 juli 2017 om 15:30 uur vindt de uitreiking van de Prokkelstage certificaten plaats. In de burgerzaal van de gemeente Schouwen-Duiveland zet wethouder Cees van den Bos alle deelnemers in het zonnetje.