Opening van bijenstal op Stadsboerderij de Punt

Vanaf vrijdag 24 juni krijgt Stadsboerderij de Punt in Zierikzee er nieuwe bewoners bij: bijen. De bijen leven in de nieuwe bijenstal Bee and Bee. Tussen 15.25 en 15.40 uur wordt de bijenstal feestelijk geopend door Gedeputeerde statenlid Anita Pijpelink.

Van een cliënt krijgt mevrouw Pijpelink een speciale rieten bijenkorf. In deze korf zit een schaar. Hiermee zal ze een lint doorknippen waarmee de bijenstal voor geopend wordt verklaard.

Geschilderd door cliënten

De stadsboerderij heeft al een varkensstal, een geitenwei en een konijnenverblijf. Een bijenstal kon dus niet achterblijven. De stal is gebouwd door imkers en cliënten hebben de bijenkasten geschilderd.

Avontuurlijk bijenpaadje

Bij de bijenstal hoort ook een avontuurlijk bijenpaadje. Over dit bijenpaadje kunnen kinderen lopen die op bezoek komen. Het bijenpaadje vertelt meer over het leven van de bij.

Openingstijden Stadsboerderij De Punt

De stadsboerderij is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. De nabijgelegen lunchroom met terras is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 15.30 uur.

Meer weten over Stadsboerderij De Punt?

Op deze pagina lees je meer over werken bij Stadsboerderij De Punt.