
Mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel
Wij zijn er voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel. We bieden het behandelprogramma Hersenz en helpen mensen met afasie. Je kunt bij ons wonen op een van onze woonlocaties of je kunt thuisbegeleiding krijgen. Ook bieden we dagbesteding (met een gevarieerd aanbod op maat in een passend klimaat) met als doel vaardigheden behouden en/of verbeteren. Het NAH Café Zeeland organiseert regelmatig bijeenkomsten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Lees hier onze folder over ons hele aanbod voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel.
Meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met het Cliëntenbureau via clientenbureau@gors.nl of (0113) 27 33 33.

Behandelprogramma Hersenz
Bij ons kun je terecht voor het behandelprogramma Hersenz waarbij je beter leert omgaan met de gevolgen van hersenletsel. Wie zelf een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening (van dichtbij) heeft meegemaakt, weet dat dit kan leiden tot blijvend hersenletsel. Wellicht herken je dit? Ben je vaak moe, vergeetachtig, snel boos of overprikkeld? Kunt je je minder concentreren? Heb je evenwichtsproblemen of is de algehele conditie verminderd? Dan is het behandelprogramma Hersenz misschien iets voor jou! Jij, maar ook de mensen om je heen, leren met deze ingrijpende veranderingen in het leven om te gaan. Je hebt een verwijzing van de huisarts nodig voordat je kunt deelnemen aan het behandelprogramma Hersenz.
Groepsbehandeling vindt plaats in Activiteitencentrum Oosterschelde in Goes, Healthclub Zeeland Gezond in Middelburg en Actio in Terneuzen.
Lees hier onze folder.

Afasiecentrum Zeeland
In het Afasiecentrum werk je, samen met andere mensen met afasie, aan het verbeteren van je communicatie en een zo zelfstandig mogelijk leven. We bieden dagbehandeling en dagbesteding aan volwassen mensen met afasie. In het Afasiecentrum bieden we professionele vraaggerichte zorg als je beperkt bent in de communicatie en wil trainen of ondersteuning nodig hebt om beter te functioneren. Ook delen we kennis en informatie met jou en de mensen om je heen, die geconfronteerd worden met jouw beperkingen in de communicatie. Tot slot heeft ons centrum een steunpuntfunctie. We bieden lotgenotencontact voor mensen met afasie en direct betrokkenen. Met onze activeringsprogramma’s leren jij en de mensen in je omgeving om te gaan met afasie. Het afasiecentrum Zeeland is een initiatief van Gors en SVRZ op twee locaties; Activiteitencentrum Oosterschelde in Goes en Actio in Terneuzen.
Lees hier onze folder.

Wonen op locatie
Je kunt zelfstandig wonen op één van onze locaties. We bieden hulp en ondersteuning op afspraak of op afroep. Je woont en leeft volgens je eigen wensen en mogelijkheden in een veilige en vertrouwde woon- en leefomgeving.
Dit zijn de locaties waar je kunt wonen: Beethovenlaan in Goes, Beukenstraat in Goes, Stromenwijk in Middelburg en De Cavalier in Terneuzen.
Lees hier onze folder.

Thuisbegeleiding
Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt, kun je vaak volledig zelfstandig wonen. Je krijgt thuis begeleiding en ondersteuning bij de woonvragen die je hebt. Dit gebeurt altijd op afspraak. Het doel van deze thuisbegeleiding is dat je zelfstandig woont en leeft volgens je eigen wensen en mogelijkheden. We ondersteunen bij sociale contacten, versterken van zelfredzaamheid en eigen regie. Thuisbegeleiding is mogelijk op Schouwen-Duiveland, Noord- en Zuid-Beveland, Walcheren en in Zeeuws-Vlaanderen.
Lees hier onze folder.

Dagbesteding, werken en leren
Ook bieden we dagbesteding (met een gevarieerd aanbod op maat in een passend klimaat) met als doel vaardigheden behouden en/of verbeteren. Onze begeleiding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel is erop gericht om grip op jezelf en je situatie te krijgen en te werken aan de toekomst. Dit kan door sport/bewegen, training, creatieve vormen (zoals bloemschikken), ontspanning en productgerichte activiteiten. Je kunt (afhankelijk van je indicatie) een of meerdere dagdelen gebruikmaken van de dagbesteding, werken en leren. Zo kun je beter omgaan met het veranderde leven. Heb je interesse? Dan kun je hier terecht: Activiteitencentrum Oosterschelde in Goes, Kopie&Kado (KEK) in Goes, Stadsboerderij-Timmerwerkplaats Kom us Kieke in Goes, Productie in Goes, Galerie-Atelier De Kaai in Goes, Randhof/De Opstap in Goes, De Opstap in Krabbendijke, Actio in Terneuzen, Brugzicht in Zierikzee, Ruilwinkel in Zierikzee, Stadsboerderij De Punt in Zierikzee, Wijkhuis in Zierikzee, De Onderneming in Vlissingen, ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg, Kek in Middelburg en het Pak Het Aan team.
Lees hier onze folder.

Vrije Tijd
Het NAH Café Zeeland is voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het doel is om voor hen bijeenkomsten te organiseren.
Zo kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten tijdens vrijetijdsactiviteiten waarbij rekening gehouden wordt met veranderingen door het hersenletsel en waar begrip is voor elkaar.
De activiteiten vind je hier.
Ook worden er door Vrije Tijd allerlei activiteiten aangeboden in alle regio’s. Het aanbod vind je hier.
Laatste nieuws


"Iedereen vindt het fijn om nabijheid te voelen en gehoord te worden"

Maatregelen coronavirus (laatste update 27-12)

“We werken multidisciplinair samen aan kwaliteit van leven”
Postadres
Postbus 2160
4460 MD Goes
E: info@gors.nl