Mediawijsheid heeft de aandacht

Cyberpesten, sexting, grooming, begrippen die je steeds vaker hoort en helaas voor de nodige problemen zorgen. Onze collega Linda Vergouwen is als gecertificeerd Nationaal Media Coach ons aanspreekpunt bij mediawijsheid. Hier hebben zowel cliënten als medewerkers profijt van. Bijvoorbeeld met onze op maat gemaakte cursus “Veilig online”. Een cursus die we ook graag geven bij andere instellingen en (speciaal) onderwijs. Omroep Zeeland was aanwezig bij één van de cursusavonden en maakte deze reportage.

Cursus “Veilig online”

Onze cursus “veilig online” geeft veel informatie en inzichten in de voor- en nadelen over vrijwel alle moderne media. Men krijgt tips voor veilig online, bijvoorbeeld met de vraag: “hoe zit het met jouw privacy-instellingen?”. Naast risico’s voor bijvoorbeeld gameverslaving, de invloed van reclame ook bijvoorbeeld vraagstukken als “hoe herken je nepnieuws en nepfoto’s?”. De ervaringen van zowel cliënten als medewerkers zijn zeer positief. Een collega erover: “Ik dacht veel te weten maar ik ervaar hier dat ik nog niet veel weet”. De lessen voor cliënten gaan ook over apps als buienradar, spelletjes en chatten met vrienden en familie. Want internet is immers niet weg te denken uit onze maatschappij en ook een bron van kennis en plezier.

Meer weten?

Lees meer over dit onderwerp in het artikel “Internet biedt meerwaarde als je de de risico’s kent” uit ons magazine Mensenwerk. Vragen kun je stellen aan onze collega’s van team “Leren” via leren@gors.nl of (0113) 273 333.