Kunstenaar Marianne Schipaanboord in museum Belvédère

Marianne Schipaanboord exposeert binnenkort in het gerenommeerd museum Belvédère voor moderne en hedendaagse kunst in Heerenveen. Het komt vrijwel nooit voor dat een Outsider art-kunstenaar deze kans krijgt te exposeren in een museum tussen reguliere kunstenaars. Vanwege haar opvallende werk is het Marianne Schipaanboord, kunstenaar bij onze Galerie-Atelier De Kaai, nu gelukt! De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 20 december om 17:00 uur. In een eigen kabinet zal een overzicht van de werken van Marianne hier te zien zijn van 21 december 2019 t/m 5 april 2020. Daarnaast wordt haar boek verkocht en de documentairefilm over haar vertoond.

Over Marianne Schipaanboord

Het beeldend werk van Marianne Schipaanboord wordt gerekend tot de outsider art: kunst die tot stand komt buiten het reguliere kunstcircuit. Marianne produceert al sinds haar kindertijd een continue stroom aan tekeningen. Sinds 2005 werkt zij bij Galerie Atelier De Kaai in Goes, een werkplaats voor kunstenaars met een beperking. Hier kreeg zij de kans om haar eigenzinnige beeldtaal te ontwikkelen tot een uniek persoonlijk communicatiemiddel. Op directe, bijna dwingende wijze laat zij zien wat haar bezig houdt.

De kwaliteit en schoonheid van het werk van Marianne worden door steeds meer mensen herkend. Haar tekeningen zijn geëxposeerd in eigen land maar ook bijvoorbeeld in Londen, Wenen en New York. In 2016 realiseerde Fifi Visser de documentaire Paradijs Glaswater, een portret van Marianne en haar leven als mens en als kunstenaar. Deze is vertoond op televisie bij de npo en op verschillende filmfestivals. Ook op de conferentie van de European Outsider Association in Stockholm is het werk van Marianne gepresenteerd in mei 2019.

Over De Kaai

Bij Galerie Atelier De Kaai werken talentvolle kunstenaars met een beperking. In het atelier wordt geschilderd, getekend en grafiek gemaakt. Speciale aandacht is er voor het schrijven van proza en poëzie. Lees meer.