KinderzwerfboekStation bij Juust geopend

Bij Juust, onze culturele cadeauwinkel in Vlissingen is op 10 december 2018 een KinderzwerfboekStation opgericht. Vanaf nu kunnen de kinderen uit de Scheldestraat en omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen. Domino van Hecke, schrijfster van het jeugdboek ‘Het gevaarlijke land Meredith’ heeft de officiële opening verricht. Ook Omroep Zeeland besteedde aandacht aan dit mooie moment, klik hier.

Ook RTV Vlissingen maakte een reportage:

Domino van Hecke opent een KinderzwerfboekStation bij Juust from RTV Vlissingen on Vimeo.

Waarom in Juust?

Als laagdrempelige winkel in de multiculturele Scheldestraat leek het ons een leuk plan om deze service naast de andere diensten aan te bieden. Kinderen die met hun ouders meekomen kunnen nu lekker zelf een boek uitzoeken en meenemen om te lezen. Dit past heel goed bij de opzet van Juust. Het organiseren van het KinderzwerfboekStation is het ook een leuke en zinvolle activiteit voor de mensen die bij Juust werken.

Wat zijn zwerfboeken?

Sinds 2014 worden er KinderzwerfboekStations opgericht in het hele land, met als doel zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen om zo het taalkundig inzicht te vergroten en kinderen een beter toekomstperspectief te bieden. Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Lees meer over Juust in Vlissingen.