KEK Printservice verhuist naar ZB

KEK Printservice gaat per 20 september verhuizen naar ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Daar krijgt de printservice een plaats in de reproruimte van de Bibliotheek plus een eigen klantenbalie op de begane grond.

Op dit moment is KEK gevestigd aan de Handelsweg te Vlissingen. De printservice was op zoek naar een reguliere werkomgeving die goed bereikbaar is voor haar klanten en voldoende ruimte biedt. Deze is gevonden in de ZB. Hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk verrichten in een reguliere werkomgeving, waar zij meer ontwikkelkansen hebben. Bij deze unieke samenwerking slaan ZB en Gors hun handen ineen bij hun gezamenlijke sociaal maatschappelijke opgave. De doelstelling is deze werkplek nog meer door te ontwikkelen.

Locatie van Gors

KEK printservice is een DWL-locatie van Gors. DWL staat voor dagbesteding, werken en leren. Bij de printservice werken dagelijks zes tot acht deelnemers en hun werkbegeleider. Er wordt allerlei printwerk gedaan voor particulieren en bedrijven; van visitekaartjes tot groot formaat prints. Ook worden er diensten zoals insteekwerk, etiketteerwerk, etc. verzorgd. Aan de klantenbalie bij de entree op de begane grond van de ZB zullen opdrachten worden aangenomen en opgehaald. De huidige klanten van KEK kunnen dus voortaan terecht in de ZB, verder verandert er voor hen niets.

Meer werkzaamheden voor ZB

De printservice gaat ook samenwerken met de huidige repro-afdeling van ZB. Naast het printwerk gaat KEK onderzoeken of er meer mogelijkheden zijn om ondersteuning te bieden bij werkzaamheden binnen de ZB. Op die manier kunnen deelnemers praktijkleren binnen een mooi bedrijf en wanneer mogelijk uitstromen naar een werkplek elders.

Al ruim 3 jaar zijn deelnemers een of meerdere dagdelen op diverse afdelingen aan het werk in de ZB. Denk hierbij aan werk binnen de domeinen facilitair, administratief, horeca, licht secretarieel, bibliotheekwerk, klein huishoudelijk werk, print en kopieerwerk. We bieden hen zo mogelijkheden om andere werkzaamheden te ontdekken en aan te leren. Hierdoor kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt participeren in de samenleving en een zinvolle taak uitvoeren, waar mogelijk kunnen zij groeien naar vrijwilligerswerk of uitstroom naar een betaalde baan.

Klik hier om te kijken wat Kek Printservice voor jou kan betekenen.