1e Zeeuwse zorginstelling met “Nationale keurmerk Mediawijsheid”

Vanaf juli 2018 mogen wij het Nationale keurmerk Mediawijsheid hanteren. Het keurmerk Mediawijsheid geeft aan dat de organisatie het belang van de ontwikkeling van mediawijsheid onderkent. Binnen de organisatie is een gecertificeerd Nationaal Media Coach in dienst die als professioneel aanspreekpunt initiatieven onderneemt op het gebied van mediawijsheid. Hier hebben zowel cliënten als medewerkers profijt van.

Veilig online

Als organisatie starten we in september gelijk met een cursus voor een van de kwetsbaarste groepen online. De cursus “veilig online” is geheel aangepast voor cliënten met een verstandelijke beperking. De cursus omvat 8 cursusdelen met onderwerpen zoals Grooming, sextortion, gameverslaving en cyberpesten. Ook is er aandacht voor de positieve kanten van internet. Internet biedt kansen om te leren, om apps te gebruiken die zelfredzaamheid stimuleren of gewoon om veel plezier te hebben. De cursus Veilig online wordt binnen Gors gegeven, maar ook cliënten die geen begeleiding krijgen van Gors hebben de mogelijkheid om in te schrijven. Tevens kan de cursus Veilig online ook incompany worden gegeven bij andere instellingen of (speciaal) onderwijs.

Meer over dit onderwerp

Wij zijn de eerste zorginstelling in Zeeland die het nationaal keurmerk mediawijsheid hebben ontvangen. Wil je meer weten over dit thema? Lees meer in dit artikel.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.