Gezellige voorjaarsmarkt Stadsboerderij Kom us Kieke

Woensdag 8 mei vond de jaarlijkse voorjaarsmarkt bij Stadsboerderij Kom us Kieke in Goes plaats. Anders dan de naam doet vermoeden, zat het weer dit jaar niet mee. Dit mocht de pret niet drukken, want de opkomst was erg goed, mede dankzij de goeie promotie via social media en flyers. Mensen konden een kijkje nemen op de boerderij en genieten van de versnaperingen. Ook werden er veel mooie dingen gekocht. “De bezoekers kwamen speciaal voor de plantjes en dingen die we zelf maken”, aldus Petra Gertzen, begeleider en één van de initiatiefnemers van de voorjaarsmarkt.

  

Begonnen als kerstmarkt

Petra Gertzen vertelt enthousiast: “We zijn begonnen als kerstmarkt, maar in die periode is het erg koud. Het jaar erop besloten we het in het voorjaar te doen, omdat het weer dan over het algemeen beter is. We zijn medio 2005 begonnen, alweer 14 jaar geleden. We wilden laten zien wat we maakten en dit verkopen”. Daarnaast presenteerden verschillende onderdelen van Gors zich zoals De Onderneming uit Vlissingen die ook hun spullen verkochten. Het team “Leren” van Gors was ook vertegenwoordigd, zo kunnen bezoekers te weten komen dat zij diverse cursussen bieden aan cliënten, medewerkers en zorgprofessionals van andere organisaties.

“Ik vind het heel leuk om te doen”

Wim Riemens, werkzaam bij dagbesteding in Kopie & Kado en Stadsboerderij Kom us Kieke helpt op deze dag ook met de verkoop. Het is voor het eerst dat hij een hele dag achter de kraam staat. “Ik vind het heel leuk om te doen. Je komt met andere mensen in aanraking en ondanks het weer is er veel aanloop” aldus Wim.

Benieuwd naar de volgende editie van deze jaarlijkse voorjaarsmarkt? Houd de facebook en instagram van Kom us Kieke in de gaten.