Genieten met de mobiele snoezelruimte

In februari schreef CZ Zorgkantoor een prijsvraag uit, waarbij een locatie van een zorginstelling een mobiele snoezelruimte kon winnen. Onze locatie Populierenstraat in Goes deed mee aan de prijsvraag en heeft gewonnen!

Aangezien alle zorginstellingen in Zeeland en Brabant mee konden doen, is dit een bijzondere prestatie. Woensdag 21 juli was het eindelijk zover; de mobiele snoezelruimte werd geleverd aan de Populierenstraat.

Wat is snoezelen?
Snoezelen is een kalmerende activiteit die aangeboden wordt aan mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking of alzheimer. Hierbij wordt een cliënt in een ruimte geplaatst waar zachte beelden, geluiden en lichteffecten een kalmerende of prikkelende invloed hebben. Door snoezelen worden de belangrijkste zintuigen geprikkeld, waardoor een cliënt zijn of haar gevoelens beter kan uiten.

Mobiel snoezelen 
Snoezelen gebeurt vaak in een snoezelruimte. Met de ‘Snoezle’ is dat niet meer nodig. Deze kan mobiel verplaatst worden. Voortaan kunnen cliënten dus snoezelen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Voor de cliënten is de snoezelruimte een welkome aanvulling. In de ‘Snoezle’ kan een zelfgekozen thema naar voren komen. Zo beleven alle cliënten plezier aan het moment van zintuiglijke ervaring.

Een prachtige prijs
Een prachtige prijs voor alle cliënten van de Populierenstraat. Dat wordt genieten de komende tijd. Bedankt CZ Zorgkantoor!