Expositie over de gezichten achter de Ruilwinkel

In augustus en september is er een bijzondere expositie te zien in de bibliotheek van Zierikzee. Fotografe Lidwine Guiran exposeert hier dan met foto’s en persoonlijke verhalen van vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels van SMWO en Gors. De Ruilwinkel Zierikzee komt ook aan bod.

Bij de ruilwinkels ruil je spullen en diensten in zonder dat er geld aan te pas komt. Het is een plek om andere mensen te ontmoeten, werkervaring op te doen of een betekenisvolle vrijetijdsbesteding te hebben. De ruilwinkels zijn er voor iedereen: jong en oud, man of vrouw, autochtonen en allochtonen; ze werken er samen en ieder heeft een eigen taak.

Ieder heeft zijn eigen,  bijzondere verhaal

Lidwine heeft een aantal bezoekers en vrijwilligers van de ruilwinkels gefotografeerd en geïnterviewd. Ze heeft hen gevraagd waarom ze er werken. Ieder had zijn eigen bijzondere verhaal. Zo waren er mensen die thuis in isolement zaten. Door bij de ruilwinkel te werken, hebben ze weer een sociaal leven gekregen. Of medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die er weer werkervaring opdoen of een zinvolle dagbesteding hebben gekregen. Verder zijn er ook immigranten die door hun werk bij de ruilwinkel de Nederlandse taal goed onder de knie hebben gekregen. Of gepensioneerden die graag nog een zinvolle vrijetijdsbesteding uitvoeren.

Boekje met alle gebundelde foto’s en verhalen

De expositie van Lidwine in de bibliotheek laat alle bijzondere verhalen en gezichten zien achter de ruilwinkels. Geheel in lijn met de expositie is er een ‘ruiltafel’ aanwezig. Hier kan je ter plekke spullen ruilen. Verder is hier ook het boekje met alle gebundelde foto’s en verhalen verkrijgbaar.

Expositie bezoeken?

Dit kan tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Deze is op maandag geopend van 14:00 – 20:00 uur, op dinsdag van 11:00 – 17:00 uur, op woensdag van 14:00 – 17:00 uur, op donderdag van 11:00 – 17:00 uur, op vrijdag van 14:00 – 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 – 13:30 uur. De bibliotheek is gevestigd aan het Hatfieldpark 1 in Zierikzee.

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over de ruilwinkel?

Meer weten over de Ruilwinkel Zierikzee? Lees er dan hier meer over of bel naar: 0111 – 728 928.