Eerste editie Gorsfest groot succes

Zaterdag 23 oktober werd op woonlocatie Beethovenlaan de eerste editie van het Gorsfest gehouden. Dit is bedacht door bewoners John, Adrie en Jochem met ondersteuning van begeleider Sabrine.  Deze vonden het na een periode van corona, tijd voor een feestje voor de bewoners én de buurt. 

Sabrine: “We vonden dat het onderhand weleens tijd werd voor een feestje. Toen hebben we het Gorsfest bedacht. Dit jaar hebben we het beperkt tot woonlocatie Beethovenlaan en de buurt, maar we hopen uit te groeien tot een groter evenement. Ook hebben we dagbestedingslocaties van Gors benaderd met de vraag of ze het leuk zouden vinden om met een kraampje hier te staan.” Zodoende waren Kom us Kieke, Galerie-Atelier De Kaai en De Smulkamer aanwezig. Enkele cliënten stonden hier met kaarten en miniatuur vrachtwagens.  Sabrine: “Ook heb ik een frietkraam geregeld en was er een DJ die een drive-in show kwam geven.” John heeft de flyer ontworpen, Jochem heeft de naam van het festival bedacht en Adrie heeft de muziek geregeld.

Adrie Janse heeft een visuele beperking en woont daardoor sinds anderhalf jaar in de Beethovenlaan. Adrie: “We gingen bedenken om iets gezamenlijks te doen. Zo is Gorsfest ontstaan.” De reacties onder de afdeling LG (Lichamelijk Gehandicapten)  waren overwegend positief.  Adrie: “We zouden graag willen groeien. Dat willen we bereiken door ook andere locaties erbij te betrekken.”

Het Gorsfest werd ook onder de externe bezoekers goed ontvangen. Iedereen is enthousiast. Rik van De Kaai vond het erg leuk, maar vertelt dat er meer ruchtbaarheid aan gegeven had kunnen worden. Ook Katrien, bewoner van de Beethovenlaan, heeft het erg naar haar zin gehad. “Ik heb het altijd naar mijn zin als er muziek is.” Ook vindt ze het leuk dat de buurt erbij wordt betrokken.

In de buurt is ook geflyerd om er bekendheid aan te geven. Buurman Danny woont tegenover de Beethovenlaan. Hij is door middel van een flyer uitgenodigd voor het Gorsfest. “Ik vind het altijd gezellig hier. Ik kom hier vaker en kom hier altijd graag.”

Artikel geschreven door cliënt Matthijs Mol