Maatregelen coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Zeker nu er ook besmettingen in Nederland zijn. We hebben een tijdelijk taakteam opgericht en volgen de ontwikkelingen op de voet. Wij nemen de adviezen/aanwijzingen van de RIVM en GGD Zeeland over. Medewerkers worden regelmatig geïnformeerd via ons intranet. Cliënten en hun vertegenwoordigers zijn geïnformeerd via de cliëntennieuwsbrief. Hierin staat, in eenvoudige taal, informatie over het coronavirus. Ook staan er hygiëne richtlijnen in. Vrijwilligers zijn geïnformeerd via onze vrijwilligersnieuwsbrief.

Voorzorgsmaatregelen

Binnen onze organisatie zijn een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen qua hygiëne. Daarnaast zijn er duidelijke instructies voor medewerkers die ziekteverschijnselen vertonen of deze verschijnselen waarnemen bij cliënten. We hebben een aantal aanvullende maatregelen getroffen; zo worden er geen handen meer geschud en is er geen ander overbodig lichamelijk contact. Bij de ingangen van locaties hangen posters om bezoekers hierover te informeren.

In navolging van vele andere organisaties gaan alle geplande evenementen/bijeenkomsten niet door om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel wordt met onmiddellijke ingang ingevoerd. Voorbeelden hiervan zijn: opening Beethovenlaan, NL doet bij De Cirkel en alle activiteiten van Vrije tijd. Het gaat om álle bijeenkomsten met meer dan 10 personen, vaak met zowel medewerkers, cliënten en externe bezoekers. Uitgezonderd zijn bestaande dagbestedingsactiviteiten. Dit is conform de richtlijnen van VGN.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Kijk op de website van de RIVM voor een overzicht met de veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus.