Cliënten woonlocatie De Annewas naar Sjaloom Zorg

In “Café an de Sloove” droeg donderdagmiddag 22 november Gors symbolisch de sleutel over van woonlocatie De Annewas (Sint Annaland) over aan de collega’s van Sjaloom Zorg. Dit werd feestelijk gevierd met de cliënten en verwanten van de locatie. Een grote houten sleutel werd door initiatiefnemer en cliënt Marco Roggeband overgedragen en met groot applaus ontvangen door de collega’s van Sjaloom Zorg. Per 1 januari 2019 is de overdracht officieel een feit.

Na ontvangst werden de genodigden toegesproken door onder andere Karin Smit (bestuurder Gors), Henk Brinkman (Sjaloom Zorg) en bewoners van De Annewas. Daarna werd het nieuwe team begeleiders van De Annewas gepresenteerd. De dag werd afgesloten door een buffet voor cliënten en begeleiding, waarbij op verzoek ook de Burgemeester van de Gemeente Tholen aansloot.

‘Goede samenwerking’

Het werd een gezellige bijeenkomst waarbij tijdens de gesprekken en speeches duidelijk werd dat de samenwerking tussen Gors en Sjaloom Zorg zeer voorspoedig is verlopen. Cliënten en hun ouders/vertegenwoordigers zijn tevreden met de nieuwe situatie. Ook beide organisaties kijken terug op een goed verlopen proces. Karin Smit: ”We zijn trots op de manier waarop we dit samen met Sjaloom Zorg hebben aangepakt. Complimenten voor de beide teams die in goede harmonie hebben samengewerkt!”

Cliënten blijven hier wonen

De Annewas is een woonlocatie voor mensen met een beperking. Op basis van onze marktanalyse en ambities voor de toekomst, hebben we besloten Tholen te verlaten. Dit vanwege onze beperkte omvang van zorg op het eiland Tholen. Gelukkig heeft Sjaloom Zorg de mogelijkheid gezien en geboden voor de cliënten van De Annewas, die graag op Sint Annaland willen blijven wonen. In eerste instantie in het pand van De Annewas. De cliënten verhuizen uiteindelijk mee naar nieuwbouw van Sjaloom Zorg in Sint Annaland, een woonzorgcomplex met zo’n 48 appartementen.

Soepele overgang

Het team medewerkers van Gors, inmiddels aangevuld met medewerkers van Sjaloom Zorg, gaat grotendeels mee naar Sjaloom Zorg. Daardoor is voor cliënten de continuïteit van zorg gewaarborgd. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen.