Bewoners nemen Beethovenlaan in gebruik

Begin december konden de eerste bewoners onze nieuwe locatie aan de Beethovenlaan te Goes in gebruik nemen. De woonlocatie met 32 appartementen en vier grote groepsruimtes is helemaal klaar. Het is een prachtig gebouw geworden!

Verschillende doelgroepen

In het nieuwe pand zijn circa zestien woningen bestemd voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Verder zijn er acht appartementen voor bewoners met een verstandelijke beperking. Voor de bewoners met een lichamelijke handicap zijn acht appartementen voorzien op de begane grond. Mogelijk heeft een aantal van hen ook beademingsondersteuning.

Bewoners betrokken bij inrichting

Eén van de bewoners is Catrien. Ze krijgt ondersteuning bij haar dagelijks leven, maar staat daarnaast nog volop haar mannetje. Het is misschien om die reden dat de begeleider dacht dat de interieurcommissie wel iets voor haar zou zijn. “Toen ze dit voorstelde, heb ik maar besloten om het te doen.” Samen met andere toekomstige bewoners van de Beethovenlaan heeft Catrien mogen meedenken en meepraten over de inrichting van de vier gemeenschappelijke ruimtes. “We hebben gekozen voor olijfgroen”, aldus Catrien. “Met heerlijke relaxstoelen en natuurlijk stoelen voor aan de grote tafel. Het uitkiezen was erg leuk. De leverancier had verschillende showmodellen neergezet en we hebben als commissie uitgebreid kunnen ‘proefzitten’. De keuze was niet moeilijk; we waren het snel met elkaar eens.”

Filmpje open dag

Benieuwd naar de beelden van de open dag? Kijk dan hier.

Meer weten?

Dit gloednieuwe gebouw met een nieuw team en een nieuwe start, betekende veel voorbereiden en samenwerken. Projectleider Valesca vertelt er hier alles over.
Lees meer over de locatie Beethovenlaan op deze pagina.