Basiscursus Rouw voor medewerkers

Speciaal voor medewerkers en voor eventueel geïnteresseerden, zoals ouders van cliënten en vrijwilligers geeft Samen voor Zin de Basiscursus Rouw. Deze cursus wordt op dinsdag 5 oktober van 19.00 tot 21.30 uur gegeven op de Cirkel in Goes. De basiscursus wordt gegeven door geestelijk verzorgers Janny en Digna van Samen voor Zin.

De cursus is er voor iedereen die meer wil weten over omgaan met rouw bij mensen met een verstandelijke beperking. Op deze avond wordt eerst de theoretische achtergrond van rouwen belicht. Zo wordt er uitgelegd wat het doel is van rouwen. Vervolgens zal er worden ingegaan op het rouwen bij mensen met een verstandelijke beperking. Zo worden de verschillende manieren van ondersteuning belicht die nodig zijn bij de doelgroep. Ook worden de diverse materialen besproken die helpen bij de rouwverwerking, zoals prentenboeken, troostknuffels, spellen en werkboeken.

Samen voor Zin biedt geestelijke verzorging voor cliënten met een beperking. Het is een samenwerkingsverband van verschillende zorginstellingen en levensbeschouwelijke organisaties in Zeeland.

Wil je je aanmelden voor de basiscursus Rouw? Stuur dan een mailtje naar d.vanliere@tragel.nl of janny.blankenstijn@sheerenloo.nl.