Best passende plek?

Klik op 1 van de gekleurde punten voor meer uitleg over het domein.

Blauw = Diensten en producten
Oranje = Bouwen, wonen en onderhoud
Rood = Dienstverlening en zorg
Donkerrood = Horeca, keuken en voeding
Roze = Media, vormgeving en ICT
Donkergroen = Facilitair en logistiek
Groen = Plant, dier en leefomgeving

Best passende plek?
Bouwen, wonen en onderhoud Dienstverlening en zorg Horeca, keuken en voeding Media, vormgeving en ICT Facilitair en logistiek Plant, dier en leefomgeving Diensten en producten

Bouwen, wonen en onderhoud

Je bent bezig met bouwen en je kan of wilt werken met verschillende materialen, zoals hout, metaal en verf. Je maakt dingen die voor jezelf of de ander waardevol zijn. Je leert dingen over gereedschappen en materialen en je ontdekt met welke materialen jij het liefst werkt. Ook voer je kleine reparaties uit of leer je hoe je dit moet doen. Omdat veilig werken belangrijk is, leer je wat hierbij komt kijken. Lekker met je handen werken en actief zijn! Dat hoort echt bij dit werkdomein.

Dienstverlening en zorg

Je bent bezig met zorgen voor andere mensen. Bijvoorbeeld voor ouderen of anderen die hulp nodig hebben. Je helpt anderen in de groep met dagelijkse dingen zoals koffie zetten en dingen klaarleggen. Je kan direct met de doelgroep contact hebben, maar je kan ook op een andere manier zorgen. Als je de was verzorgt of boodschappen voor iemand doet, zorg je ook voor de ander. Daarnaast doe je in groepsverband mee met dienstverlenende activiteiten. Samen zorg je voor een fijne werkdag. Ben je zorgzaam en graag actief bezig, dan is dit werkdomein iets voor jou!

Horeca, keuken en voeding

Ben je graag bezig met eten of leg je gasten graag in de watten? Dan kan je terecht in dit werkdomein. De werkzaamheden zijn heel verschillend, van serveren tot werken in de bakkerij. Je kunt ontdekken waar jij goed in bent. Samenwerken is een belangrijk deel van het werk. Ook werk je volgens de regels van de horeca, dus schoon en veilig. Als je behulpzaam bent en interesse hebt in voeding, heb je het vast naar je zin in dit werkdomein.

Media, vormgeving en ICT

Houd je van netjes werken en ben je (een beetje) creatief? Dan is dit werkdomein misschien iets voor jou. Je kan werken in de print, met computers of in een creatief atelier. Je zoekt dingen op via internet voor jezelf of voor anderen uit je groep. Je werkt in opdracht voor een klant of werkt samen met de begeleider of anderen op de werkplek. Interesse in de digitale wereld is wel fijn. Je kan ook je eigen creatieve talent ontdekken als beeldend kunstenaar. Want creatief met papier en ander materiaal hoort ook echt bij dit werkdomein.

Facilitair en logistiek

In dit werkdomein bestaat het werk uit dingen regelen, zodat anderen hun werk kunnen doen. Het is vaak in opdracht van iemand anders. Je zorgt alleen of samen met de begeleiding dat de voorraad klopt, zet dingen klaar en zorgt voor de goederenstroom op de locatie. Je leegt de prullenbakken en vult kleine voorraden aan. Bijvoorbeeld de papieren handdoekjes en de suikerklontjes. Zo werk je aan je eigen taak, maar samen met je collega’s toch ook aan het grote geheel. Komt er een bestelling binnen, dan help jij natuurlijk om de dozen op de goede plek te zetten. Moet de post worden rondgebracht of zijn er evenementen in de organisatie, dan word jij vast ingezet! Voor dit werk moet je handig en actief zijn en je moet kunnen schakelen. Je werkt regelmatig samen en soms alleen.

Plant, dier en leefomgeving

Ben je graag buiten en geniet je van natuur? Is aanpakken jouw ding en krijg je graag vieze handen? Dan past dit werkdomein bij jou. Je kan werken op een boerderij of op een locatie waar een klus te doen is. Samen met je collega’s zorg je voor de groene omgeving. Ook dieren verzorgen en tuinwerkzaamheden horen bij dit werkdomein. Pak die kruiwagen en ga voor groen, want samen met de begeleiding kijk je welke taken bij jou passen en haalbaar zijn.

Diensten en producten

In dit werkdomein zijn de meeste taken ordelijk en overzichtelijk. Je werkt in stappen. Je doet bijvoorbeeld productiewerk, maakt vergaderruimtes klaar of werkt bij de receptie. Het is fijn dat je precies bent en netjes je werk afmaakt. Je bent deel van het grote geheel en samen met je collega’s zorg je voor een mooi eindproduct. Soms maak je dingen in opdracht (vilt producten, insectenhotel, kaarsen, hout). Je mag werken op je eigen tempo en de focus ligt op plezier hebben in het werk. Wil je met klanten werken in een winkel? Ook dat kan in dit werkdomein.