Gors mensgerichte ondersteuning

Gors

Ondersteuning voor mensen met een stoornis in het autisme spectrum

We bieden specifieke woonvormen voor mensen met een stoornis in het autisme spectrum. U woont redelijk tot geheel zelfstandig in een eigen appartement binnen een aangepaste woonomgeving en u neemt deel aan dagbesteding in het hieraan grenzende werkcentrum. Het doel is wonen en leven volgens eigen wensen en mogelijkheden.

Gespecialiseerd Praktijkteam Autisme bij Gors

Gors heeft een aantal locaties waar mensen met autisme wonen en/of dagbesteding krijgen en hierin begeleid worden. Naast een diagnose binnen ASS is er bij cliënten vaak ook een verstandelijke beperking. Gors heeft sinds enige jaren een gespecialiseerd team voor deze doelgroep. Het team van 6 medewerkers noemt zich “Praktijkteam Autisme “. De teamleden hebben allen de post Hbo-opleiding ‘Autisme Centraal Traject’ (ACT) gevolgd.

Locatieteams kunnen middels een aanvraag een beroep doen op deze medewerkers door het stellen van een vraag of aankaarten van een probleem van een cliënt met autisme. Meestal gaan twee mensen uit het team hiermee aan de slag. Dit kan zijn door middel van een observatie om de vraag helder te krijgen of door meer informatie te vragen bij het team en daarmee te achterhalen in welke situaties er moeilijkheden zijn. Soms kan het team een opdracht krijgen om bepaald gedrag in kaart te brengen door specifiek op situaties te observeren en te rapporteren. Ook kan het team helpen met het opzetten van dagroutines of (visuele) verduidelijking. Daarnaast kan er behoefte zijn aan een scholing voor (leden van) het locatieteam om meer over autisme te weten te komen en door die kennis de cliënt beter te kunnen begeleiden. De medewerkers van het praktijkteam kunnen zo’n scholing verzorgen.

Hebt u een vraag aan het team? Deze kunt u stellen via Autismeconsulenten@gors.nl.

Reacties zijn gesloten.

  • RT @LFBGoes: Geef je snel op, er zijn nog plekjes! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈@Gorsnl @StichtingArduin @_zuidwester @philadelphiaNL @LFBNederland… ,
  • RT @hersenz: In zijn werk als behandelaar van mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt Jos Berends ontremming in allerlei vo… ,
Zoeken
Centraal Kantoor
Postadres

Bezoekadres

Telefoon
Fax
E-mail

Postbus 2160
4460 MD Goes
Stationspark 24
4462 DZ Goes
(0113) 273 333
(0113) 273 330
info@gors.nl
Nederland onbeperkt
Berichten | Disclaimer | Beheer | RSIN 813302808 | Copyrights© 2018
Gors, mensgerichte ondersteuning | Webdesign: CONCEPTERIJ