Gors mensgerichte ondersteuning

Geschiedenis

In Zeeland waren er in de 70-er en 80-er jaren veel kleine stichtingen van allerlei pluimage. In de jaren negentig van de vorige eeuw kwam daar verandering in.

Van SDO naar Stichting het GORS

In 1997 gingen een aantal stichtingen waaronder DVO Rank en KDC Zunneguus (beide Goes) en DVO Brugzicht (Zierikzee) samen verder onder de naam Stichting Dagcentra Oosterschelde (SDO). SDO is op 1 januari 1998 opgegaan in ‘Stichting het GORS’ samen met een aantal stichtingen voor wonen: Paardenstraat te Vlissingen, Pyntorenstraat en Karnemelkshoeve in Goes, Schouwenoord met nevenvestigingen in Zierikzee en Annewas in St. Annaland.

Ontstaan huidige Gors

Op 1 juli 2004 gingen Stichting het GORS en ZLG (Zorg Lichamelijk Gehandicapten, daarvoor SALG genaamd) met locaties als Schans (nu Watertoren), Ganzeveste, Cavalier, Nieuwe Haven, De Wale, De Tiende, Activiteitencentrum Oosterschelde, Onderneming, Haarmanweg en Edisonstraat samen verder onder de naam ‘het GORS’. Hierdoor werd de organisatie aanzienlijk groter en kreeg het drie verschillende sectoren: Lichamelijk Gehandicapt (LG), Verstandelijk Gehandicapt (VG) en Kind & Jeugd (KJ). In 2011 is de naam herzien tot het korte en krachtige Gors.

Dynamiek

Na de laatste fusie in 2004 zijn veel locaties verhuisd. Paardenstraat is overgegaan in een groot aantal locaties in Vlissingen. Een vergelijkbare situatie was er in Goes met Karnemelkshoeve. De Ganzeveste is nu Beukenstraat 2 te Goes, de locaties De Rank en De Zunneguus zijn opgegaan in De Cirkel. Door diverse ontwikkelingen, vraag naar specifieke ondersteuning en behoeften van mensen met een beperking zijn er in de loop der jaren ter vervanging en/of ter aanvulling van het bestaande aanbod vele nieuwe locaties bij gekomen zoals Kek, Populierenstraat, Valckeslotlaan en Stromenwijk. Daarnaast hebben bestaande locaties een andere naam gekregen door het veranderde aanbod en het anders benutten van ruimte. Kijk voor het huidige overzicht bij locaties.

Reacties zijn gesloten.

  • RT @LFBGoes: Geef je snel op, er zijn nog plekjes! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈@Gorsnl @StichtingArduin @_zuidwester @philadelphiaNL @LFBNederland… ,
  • RT @hersenz: In zijn werk als behandelaar van mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt Jos Berends ontremming in allerlei vo… ,
Zoeken
Centraal Kantoor
Postadres

Bezoekadres

Telefoon
Fax
E-mail

Postbus 2160
4460 MD Goes
Stationspark 24
4462 DZ Goes
(0113) 273 333
(0113) 273 330
info@gors.nl
Nederland onbeperkt
Berichten | Disclaimer | Beheer | RSIN 813302808 | Copyrights© 2018
Gors, mensgerichte ondersteuning | Webdesign: CONCEPTERIJ