Gors mensgerichte ondersteuning

Mogelijkheden vrijwilligerswerk

Bij Gors werken vrijwilligers in zeer verschillende situaties. Dit kan zijn binnen het zorgaanbod op het gebied van wonen of dagbesteding en/of bij vakanties. Vrijwilligerswerk bij Gors is daarmee heel divers en omvat verschillende werkzaamheden. Bekijk hier ons huidige aanbod.

Vrijwilligerswerk bij dagbesteding en wonen

Binnen dagbestedingslocaties en woonvoorzieningen maken we een onderscheid tussen individuele activiteiten en groepsgerichte activiteiten. Bij de individuele activiteiten begeleidt u als vrijwilliger één cliënt. Het accent ligt op persoonlijk contact. De groepsgerichte activiteiten worden uitgevoerd samen met andere vrijwilligers en/of professionals. Bijvoorbeeld het begeleiden van zwemmen, (rolstoel)wandelen of uitstapjes. Ook kunt u als vrijwilliger bij niet cliëntgebonden activiteiten aan de slag, dat zijn activiteiten ten behoeve van de organisatie of delen ervan, voorbeelden zijn vervoer, tuinonderhoud, dierverzorging, klusjes, etc.

Vrijwilligerswerk bij vrijetijdsactiviteiten

Samen met vrijwilligers worden verschillende vrijetijdsactiviteiten georganiseerd op het gebied van sport, spel en beweging en gezamenlijke maaltijden in de eethuizen. Deze activiteiten zijn zowel voor jongeren als voor volwassenen en worden veelal vanuit dagbestedingslocaties gecoördineerd. Voorbeelden zijn avondsoos, kookclub, disco, bingo, creatief en dans. Ook worden buitenactiviteiten georganiseerd, zoals bezoekjes aan een museum, wandelclub, avondvierdaagse, fietstochtjes, midgetgolf, daguitstapjes, etc. U helpt als vrijwilliger bij de organisatie van activiteiten en u geniet samen met cliënten van een gezellige tijd!

Vrijwilligerswerk bij vakantiereizen

Gors organiseert twee soorten reizen. Enerzijds reizen voor mensen die net niet zelfstandig op vakantie kunnen. Deze reizen worden uitsluitend begeleid door vrijwilligers. Anderzijds organiseert Gors reizen voor mensen die extra (lichamelijke) zorg of begeleiding nodig hebben. Deze reizen worden begeleid door professionele medewerkers in samenwerking met vrijwilligers. Twee begeleiders gaan met minimaal 6 en maximaal 8 personen 5 tot 10 dagen op vakantie. De bestemming is zowel in het binnen- als buitenland met een busje, touringcar of per vliegtuig. Een reis begeleiden kost tijd en energie. Een vakantie is in de eerste plaats een vakantie voor cliënten. U gaat mee om hen een onvergetelijke vakantie-ervaring te bieden.

Meer weten over vrijwilligerswerk?

Op deze pagina leest u meer over onze verschillende vormen van vrijwilligerswerk.
Lees hier onze openstaande vrijwilligersvacatures.
– Stap eens binnen in één van onze locaties, dan hoort en ziet u direct wat het werk (ongeveer) inhoudt.
Of lees hier onze speciale folder ‘Genieten, van uw inzet’. Deze kunt u ook als papieren versie aanvragen via vrijwilliger@gors.nl.

vrij

Ook kunt u informatie aanvragen of zich aanmelden als vrijwilliger via:
Dit contactformulier
vrijwilliger@gors.nl
– Tel. (0113) 273 333.

Vrijwilligerswerk… onbetaalbaar

Reacties zijn gesloten.

  • RT @LFBGoes: Geef je snel op, er zijn nog plekjes! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈@Gorsnl @StichtingArduin @_zuidwester @philadelphiaNL @LFBNederland… ,
  • RT @hersenz: In zijn werk als behandelaar van mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt Jos Berends ontremming in allerlei vo… ,
Zoeken
Centraal Kantoor
Postadres

Bezoekadres

Telefoon
Fax
E-mail

Postbus 2160
4460 MD Goes
Stationspark 24
4462 DZ Goes
(0113) 273 333
(0113) 273 330
info@gors.nl
Nederland onbeperkt
Berichten | Disclaimer | Beheer | RSIN 813302808 | Copyrights© 2018
Gors, mensgerichte ondersteuning | Webdesign: CONCEPTERIJ