Gors mensgerichte ondersteuning

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn vaak onmisbaar in het leven van mensen met een beperking. Gors werkt daarom graag samen met mantelzorgers en overige leden uit het netwerk van de cliënt. Met als doel om samen de individuele zorgvragen van de cliënt te beantwoorden.

Voor iemand anders zorgen raakt je. Op deze pagina kunt u lezen en zien hoe familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers hun inzet en hetgeen zij daarvoor terug krijgen ervaren.

Mantelzorg en vrijwilligerswerk

Mantelzorg en vrijwilligerswerk worden vaak door elkaar gehaald. Als uitgegaan wordt van definities van het Rijk, dan kan het volgende onderscheid gemaakt worden tussen de twee.

Mantelzorg overkomt je, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een gehandicapte, chronisch zieke of hulpbehoevende. Dat kan een familielid zijn maar ook een vriend of kennis. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen de zorg niet zomaar beëindigen en verrichten soms verpleegkundige handelingen. Gebruikelijke zorg is de normale dagelijkse zorg van gezinsleden en huisgenoten voor elkaar, bij mantelzorg duurt de verzorging meer dan 8 uur per week of langer dan 3 maanden. Voor vrijwilligerswerk kies je, als je met vrijwilligerswerk start, is er (nog) geen emotionele band. Daarnaast is het voor een afgebakende tijd (bijvoorbeeld een dagdeel per week) en kun je de zorg op eigen initiatief beëindigen.

Dvd te leen over mantelzorg

Debbie Schuit maakt de film “Op zoek naar mijn zusje”, over haar zus Wendy, met een beperking. Wendy’s ouders zorgen voor haar, maar ze worden een dagje ouder. Debbie zal dan steeds meer taken van haar ouders overnemen. Veel andere broers en zussen doen dat ook. Gors heeft tien van deze dvd’s in bezit, familieleden van cliënten kunnen deze dvd lenen. Hebt u interesse? Stuur dan een e-mail naar onze consulent levensvragen Ina Braber via ibraber@gors.nl

Respijtzorg en Welzijnsorganisaties in de regio

Mantelzorgers kunnen belast zijn met erg zware zorg- of ondersteuningstaken. Om overbelasting te voorkomen bestaat zogenoemde respijtzorg, dit is de tijdelijke vervanging door een beroepskracht of vrijwilliger. Respijtzorg wordt in Zeeland door verschillende welzijnsorganisaties en stichtingen geboden. Laat uzelf hierover informeren bij het WMO loket van uw gemeente. Mantelzorg kan ook permanent door professionals worden overgenomen via de AWBZ of WMO. Als u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen via info@gors.nl of (0113) 273 333.

Reacties zijn gesloten.

  • RT @LFBGoes: Geef je snel op, er zijn nog plekjes! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈@Gorsnl @StichtingArduin @_zuidwester @philadelphiaNL @LFBNederland… ,
  • RT @hersenz: In zijn werk als behandelaar van mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt Jos Berends ontremming in allerlei vo… ,
Zoeken
Centraal Kantoor
Postadres

Bezoekadres

Telefoon
Fax
E-mail

Postbus 2160
4460 MD Goes
Stationspark 24
4462 DZ Goes
(0113) 273 333
(0113) 273 330
info@gors.nl
Nederland onbeperkt
Berichten | Disclaimer | Beheer | RSIN 813302808 | Copyrights© 2018
Gors, mensgerichte ondersteuning | Webdesign: CONCEPTERIJ